Форшмак
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Форшмак

Форшмак - це прекрасна закуска для холодної пори року. Ну, і звичайно, це прекрасна закуска для любителів оселедцю в будь-якому його вигляді. Страва форшмак виникла в прусській і шведській кухні. Так було прийнято, що форшмак спочатку був гарячою закускою з оселедцю. Тобто оселедець запікали з картоплею, сметаною, цибулею і перцем. До речі, і зараз у шведській кухні форшмак - це гаряча закуска. Але, форшмак з оселедцю відносять і до класичної єврейської кухні. У єврейській кухні дана страва стала національною, хоча спочатку вона була запозичена з східнопруської кухні. У єврейській кухні форшмак вже і трансформувався в ту холодну знамениту закуску з меленого оселедцю, рецепт якої ми вам і представляємо.

Інгредієнти

  • Середній оселедець - 2 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цибуля - 100 г.
  • Зелені яблука - 100 г.
  • Вершкове масло - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Яйця відварити.

  • 02

    Рибу обробити. Вичистити нутрощі, відрізати плавники і голову, видалити кістки. Філе оселедця розрізати на кілька великих частин.

  • 03

    Цибулю почистити, розрізати на кілька частин.

  • 04

    Яблуко очистити від шкірки, вирізати серцевину, порізати на кілька великих частин.

  • 05

    Філе оселедця, яйця, цибулю, яблуко прокрутити двічі на м'ясорубці.

  • 06

    У масу додати м'яке вершкове масло і все розмішати.

  • 07

    Подавати форшмак на шматочку білого або чорного хліба.