Французький м'ясний хліб з чорносливом і фісташками
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 25 хв

Французький м'ясний хліб з чорносливом і фісташками

Хліб асоціюється у Вас зі звичним борошняним коржем, що випікається в печі? Беріть вище. Пропонуємо Вашій увазі рецепт французького м'ясного хліба з чорносливом і фісташками. Незвично, ситно і дуже смачно. Це скоріше не хліб, а повноцінна м'ясна страва з сухофруктом, горішками і ароматними спеціями. На смак нагадує вишуканий французький паштет. А готується страва дуже просто. У сковороду до цибулі можете додати подрібнений часник. Обсмажуйте до м'якості. Подавайте цей ситний хліб разом з крупнозернистою гірчицею до першої страви або будь-якого гарніру. Дивовижна страва, яка не залишить Вас байдужим.

Інгредієнти

  • Фарш баранячий - 340 г.
  • Фарш свинячий - 340 г.
  • Печінка куряча - 230 г.
  • Молоко - 200 мл.
  • Яйце - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Кмин - 2 ч. л.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Сухарі товчені - 200 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 170 г.
  • Петрушка - 65 г.
  • Чорнослив - 50 г.
  • Фісташки зелені - 50 г.
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У невеликій мисці розмочити сухарі в молоці.

  • 02

    Цибулю очистити і дрібно нарізати.

  • 03

    На сковороді розігріти олію й обсмажити на ній цибулю, яку трохи посолити і поперчити, постійно помішуючи, хвилин 5. Потім залишити її остигати.

  • 04

    Подрібнити в блендері курячу печінку і перекласти в миску.

  • 05

    Туди ж додати обидва фарші, нарізаний чорнослив, фісташки, кмин, злегка збиті яйця, замочені сухарі, обсмажену цибулю, трохи солі і перцю. Акуратно перемішати руками.

  • 06

    Форму для випікання хліба змастити олією і викласти туди готове тісто. Накрити форму фольгою і поставити її в розігріту до 250°С духовку. Випікати 50-55 хвилин.

  • 07

    Поки хліб випікається, петрушку промити, висушити і дрібно нарізати.

  • 08

    Потім вийняти форму з духовки, дати відстоятися 5-10 хвилин. Вийняти хліб з форми і посипати зверху петрушкою.