Французький салат з рибкою
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Французький салат з рибкою

Салати як окрему самостійну страву почали готувати саме у Франції. Незабаром вони стали користуватися великою популярністю в багатьох кухнях світу. Особливістю французьких салатів є їх вишуканість і свіжість, але в теж час лаконічність і простота. В якості заправки використовуються оригінальні свіжоприготовані соуси. Французький салат з рибкою – тому не виключення. Смак червоної риби вигідно підкреслює лимонний сік, а ароматний соус з часником і діжонською гірчицею просочує салат, роблячи його соковитим і ніжним. Шматочки авокадо і чері доповнюють смакову палітру страви. Справжня гармонія смаку і аромату.

Інгредієнти

  • Філе червоної риби - 100 г.
  • Авокадо - 1 шт.
  • Помідори чері - 8 шт.
  • Кедрові горішки - 50 г.
  • Тертий твердий сир - 5 ст. л.
  • Лимонний сік - 1,5 ст. л.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Майонез - 4 ст. л.
  • Гірчиця діжонська - 1 ст. л.
  • Часник - 1 зубчик

Етапи приготування

  • 01

    Рибу порізати на смужки, полити оливковою олією, лимонним соком. Посолити, поперчити і залишити на 20 хвилин маринуватися.

  • 02

    Для приготування соусу збити в блендері майонез, тертий сир (2 ст. л.), гірчицю, часник, пропущений через прес, сіль і перець.

  • 03

    Кедрові горішки посипати на сковороду (без олії) і обсмажити на слабкому вогні протягом приблизно 5 хвилин.

  • 04

    Авокадо очистити від шкірки і кісточки. Нарізати на шматочки. Чері порізати навпіл. Змішати авокадо, чері. Заправити соусом і ретельно перемішати.

  • 05

    Викласти на тарілки спочатку овочеву суміш, потім зверху посипати горішками, покласти шматочки риби (можна красиво скрутити) і посипати сиром, який залишився.