Французькі тости з карамелізованим бананом і кленовим сиропом
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Французькі тости з карамелізованим бананом і кленовим сиропом

Такий десерт - це гідна альтернатива всім іншим солодощам. Смачні хрусткі французькі тости з солодким карамелізованим бананом, политі кленовим сиропом - це дійсно щось незвичайне. До слова сказати, перша письмова згадка про кленовий сироп відноситься до 1760 року. Кленовий сироп, як виявилося, не тільки солодкі ласощі, але й неймовірно корисний продукт. Він містить у великій кількості натрій, марганець, залізо, магній, кальцій, фосфор, цинк, весь комплекс вітамінів В, тіамін. Також він містить антиоксиданти, які допомагають боротися з серцевими захворюваннями. Основними виробниками цього корисного чудо-продукту є Канада та США.

Інгредієнти

  • Яйця - 2 шт.
  • Ванільний екстракт - 1 ч. л.
  • Вершки (не жирні) - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Банан - 1 шт.
  • Бріош (або солодка булка) - 4 шмат.
  • Кленовий сироп - 20 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Збити яйця з вершками і ваніллю.

  • 02

    Нагріти масло в сковорідці, коли масло нагріється занурити шматок булочки в яєчну суміш, покласти на сковорідку та обсмажити до золотистого кольору. Підсмажити всі шматки булки.

  • 03

    Потім потрібно карамелізувати банан, для цього в сковорідці розігріти масло з цукром і обсмажити невеликі шматочки бананів по 30 секунд з обох сторін.

  • 04

    Потім, покласти по 2 грінки на тарілку, зверху покласти карамелізований банан і побризкати кленовим сиропом.