Паштет французький із печінки (в мультиварці)
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 20 хв

Паштет французький із печінки (в мультиварці)

Для приготування паштету з печінки вам підійде будь-яка печінка, чи то буде куряча або свинна - справа ваша. Найбільший плюс цього рецепту в тому, що страва готується в мультиварці. Це, по-перше, набагато корисніше, тому що мультиварка зберігає всі корисні компоненти кожного інгредієнта. По-друге, заощаджує ваш час тим, що приготувати сам рідкий фарш можна за короткий час, до того ж поки паштет готується в мультиварці, ви можете приготувати грінки до нього або ж просто відпочити. Особливий смак і аромат додає паштету часник і мускатний горіх. Вершки ж роблять його більш ніжним на смак, ну а яйця - більш ситним.

Інгредієнти

  • Печінка - 700 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершки - 300 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Мелений мускатний горіх - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Печінку очистити від плівок і жилок, нарізати шматочками. Додати масло. Подрібнити масу блендером або пропустити через м'ясорубку. Цибулю нарізати, додати часник, яйця і подрібнити блендером в кашу. З'єднати подрібнену печінку, цибулю, яйця, часник, вершки, сіль, перець за смаком, мелений мускатний горіх. Обережно перемішати рідкий фарш.

  • 02

    Форму мультиварки вистелити промасленим папером. Зверху викласти рідку масу.

  • 03

    Готувати паштет із печінки в мультиварці на режимі "випічка" 60 хвилин. Паштету дати постояти в мультиварці 20 хвилин (для того, щоб він тримав форму).За допомогою контейнера для варіння на пару обережно вийняти паштет з чаші мультиварки. Перевернути готовий паштет із печінки на блюдо і прикрасити зеленню.

  • 04

    Паштет із печінки можна обережно нарізати на шматочки, а можна намазати на бутерброд.