Печінка смажена по-строганівськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Печінка смажена по-строганівськи

Легкий свіжий і смачний рецепт приготування печінки. Що ще може бути краще?! Рідко можна зустріти варіант, коли рецепт такий простий і при цьому дуже смачний і приємний. Ніжна печінка, ароматна цибуля, сметанка - і чудова страва готова. Достатньо тільки посипати її зеленню, щоб надати ще більший аромат. А також приготувати легкий гарнір, щоб доповнити сімейний обід. Створіть приємну теплу атмосферу за домашнім столом - приготуйте смажену печінку по-строгановски, і ваші рідні будуть дякувати вам за таку приємну вечерю. До того ж страва готується досить швидко. Не кажучи вже про корисні властивості печінки, адже у неї їх дуже багато.

Інгредієнти

  • Яловича печінка - 500 г.
  • Сметана - 250 г.
  • Олія - 40 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сіль - 8 г.
  • Перець мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю порізати дрібними кубиками. Печінку помити, почистити від плівок та нарізати шматочками товщиною 1-1,5 см.

  • 02

    На олії обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати до цибулі печінку та продовжувати обсмажувати.

  • 03

    Коли шматочки печінки обсмажаться з усіх сторін, її можна посолити та поперчити. Додати сметану, як тільки вона закипить, зменшити вогонь та тушкувати до готовності.

  • 04

    Через 15-20 хвилин печінка повинна бути готовою. Подавати з гарніром, посипавши зеленню.