Смажені в духовці картопляні палички по-японськи
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Смажені в духовці картопляні палички по-японськи

Пропонуємо вам відмінний рецепт картоплі фрі по-домашньому. Він настільки простий, що робити його можна хоч щодня. І нехай ця страва не зовсім вишукана, її складно назвати святковою і подавати на стіл гостям, але для звичайної вечері це чудовий варіант. Хороший рецепт для тих, хто не любить клопоту з обідом/вечерею, адже досить начистити і порізати картоплю, а далі вона сама готується у духовці. А ви в цей час можете відпочити або приготувати собі легкий салат чи соус до цієї страви. Тут вже ви можете експериментувати, як хочете.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг
  • Олія оливкова - 2 ст.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Цукор - 1 ч.л.
  • Суміш спецій для картоплі - 1 ч.л.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 200°C градусів.

  • 02

    Порізати картоплю уздовж довгими паличками і викласти на деко. Збризнути оливковою олією і добре перемішати. Смажити в духовці 25 хвилин. Перемішати і смажити ще приблизно 25 хвилин до готовності і золотистого кольору.

  • 03

    У маленькій мисці змішати сіль, цукор і спеції. Посипати гарячі палички і подавати.