Смажений рис із креветками
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Смажений рис із креветками

Якщо східна кухня - це друга ваша рідна кухня, тоді вам варто спробувати приготувати цю нескладну страву. Проста воно тому, що всього-то справ - просмажити рис. До речі, в такому вигляді рис стає дуже смачний, легко брати навіть паличками кожне зернятко окремо. До того ж під час такого способу приготування рис не втрачає свої корисні властивості. А разом з іншими інгредієнтами він виходить ще більш смачний і з насиченим смаком. Креветки ж відмінно довершують смаковий букет цієї страви, надають їй певну родзинку. Сама страва виходить досить ситною. Ця страва добре підійде для тематичної вечірки в Східному стилі.

Інгредієнти

  • Коричневий рис - 2 стакана
  • Цибуля ріпчаста - за смаком
  • Кокосова олія - 1 ст. л.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Лайм - 1 шт.
  • Креветки - 400 г.
  • Імбир - 1 ст. л.
  • Цукіні - 1 шт.
  • Заморожений горох - 200 г.
  • Гриби - 60 г.
  • Перець червоний - 1 шт.
  • Яйця - 3 шт.
  • Пластівці перцю - 2 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Зелена цибуля - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рис відварити.

  • 02

    Масло нагріти у воці на середньому вогні і обсмажити нарізані кубиками цибулю, цукіні, червоний перець і гриби, дрібно нарізаний часник (3 зубчики), імбир, протягом 10 хвилин до готовності.

  • 03

    Окремо в мисці змішати сік лайма і 3 зубчики часнику, викласти креветки і добре перемішати. Масу викласти на розігріту сковороду і обсмажити на кокосовій олії протягом декількох хвилин.

  • 04

    У вок викласти рис, ретельно перемішати з приготовленою в воці масою. Відсунути рис на одну сторону вока, на інший обсмажити яйця до готовності і потім перемішати все разом.

  • 05

    До рису викласти горошок, влити соєвий соус, додати пластівці чилі перцю. Перемішати. Готувати разом 5 хвилин. Подавати із обсмаженими креветками і дрібно нарізаною зеленою цибулею.