Якщо східна кухня - це друга ваша рідна кухня, тоді вам варто спробувати приготувати цю нескладну страву. Проста воно тому, що всього-то справ - просмажити рис. До речі, в такому вигляді рис стає дуже смачний, легко брати навіть паличками кожне зернятко окремо. До того ж під час такого способу приготування рис не втрачає свої корисні властивості. А разом з іншими інгредієнтами він виходить ще більш смачний і з насиченим смаком. Креветки ж відмінно довершують смаковий букет цієї страви, надають їй певну родзинку. Сама страва виходить досить ситною. Ця страва добре підійде для тематичної вечірки в Східному стилі.
Рис відварити.
Масло нагріти у воці на середньому вогні і обсмажити нарізані кубиками цибулю, цукіні, червоний перець і гриби, дрібно нарізаний часник (3 зубчики), імбир, протягом 10 хвилин до готовності.
Окремо в мисці змішати сік лайма і 3 зубчики часнику, викласти креветки і добре перемішати. Масу викласти на розігріту сковороду і обсмажити на кокосовій олії протягом декількох хвилин.
У вок викласти рис, ретельно перемішати з приготовленою в воці масою. Відсунути рис на одну сторону вока, на інший обсмажити яйця до готовності і потім перемішати все разом.
До рису викласти горошок, влити соєвий соус, додати пластівці чилі перцю. Перемішати. Готувати разом 5 хвилин. Подавати із обсмаженими креветками і дрібно нарізаною зеленою цибулею.