Фріттата з молодою картоплею, копченим лососем і горошком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Фріттата з молодою картоплею, копченим лососем і горошком

Омлет вважається стравою французької кухні. Власне слово омлет і виникло від французького слова omelette. У різних національних кухнях світу є різні варіанти схожих страв з яєць. Це японські ому-райсу і ому-соба, російська дрочина, Аджарське Бора. І Італія не є винятком. Фріттата - це італійський омлет, який готують з начинками з сиру, овочів, ковбаси чи м'яса. Зазвичай, фріттату готують на плиті, потім доводять до готовності в духовці. Сьогодні ми будемо готувати незвичайну фріттату, а з молодою картоплею, копченим лососем і горошком. Вийде дуже незвичайно і неймовірно смачно. Готується така смачна страва дуже швидко. Перед подачею потрібно посипати зеленню.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 8 шт.
  • Картопля - 500 г.
  • Лосось копчений - 200 г.
  • Зелений горошок - 100 г.
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю нарізати великими шматочками, відварити в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Воду злити, охолодити.

  • 02

    Лосось нарізати смужками. Яйця збити в мисці, додати шматочки лосося, кріп подрібнений, горошок, посолити і поперчити за смаком. Додати варену картоплю.

  • 03

    У сковороду налити олію, поставити на вогонь, влити суміш із миски, на повільному вогні смажити 10-15 хвилин.

  • 04

    Перевернути фрітатту на іншу сторону, за допомогою тарілки, готувати 5 хвилин.

  • 05

    Викласти готову фрітатту на тарілку, дати охолонути 5 хвилин, перед вживанням.