Омлет вважається стравою французької кухні. Власне слово омлет і виникло від французького слова omelette. У різних національних кухнях світу є різні варіанти схожих страв з яєць. Це японські ому-райсу і ому-соба, російська дрочина, Аджарське Бора. І Італія не є винятком. Фріттата - це італійський омлет, який готують з начинками з сиру, овочів, ковбаси чи м'яса. Зазвичай, фріттату готують на плиті, потім доводять до готовності в духовці. Сьогодні ми будемо готувати незвичайну фріттату, а з молодою картоплею, копченим лососем і горошком. Вийде дуже незвичайно і неймовірно смачно. Готується така смачна страва дуже швидко. Перед подачею потрібно посипати зеленню.
Картоплю нарізати великими шматочками, відварити в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Воду злити, охолодити.
Лосось нарізати смужками. Яйця збити в мисці, додати шматочки лосося, кріп подрібнений, горошок, посолити і поперчити за смаком. Додати варену картоплю.
У сковороду налити олію, поставити на вогонь, влити суміш із миски, на повільному вогні смажити 10-15 хвилин.
Перевернути фрітатту на іншу сторону, за допомогою тарілки, готувати 5 хвилин.
Викласти готову фрітатту на тарілку, дати охолонути 5 хвилин, перед вживанням.