Людям, що дотримуються посту, можна не відмовлятися від приготування улюбленої багатьма страви - оладок, а скориставшись цим рецептом, приготувати пісні оладки. Звичайно ж, їх готують без продуктів тваринного походження (яєць і кефіру). Запропоновані оладки дріжджові, хоча можливий і бездріжджовий варіант пісних оладок: із содою або розпушувачем. Порада: розвівши дріжджі в підігрітій воді, треба почекати, поки на поверхні води з'явиться піна. Після порційного додавання борошна і замішування тіста до консистенції густої сметани дайте час тісту "підійти" (збільшити свій об'єм приблизно в 2 рази). Знадобиться приблизно півгодини. Важливо набирати тісто ложкою для викладання на сковороду, не перемішуючи.
Розвести дріжджі в підігрітій воді. Додати цукор, сіль, просіяне борошно. Довести тісто до однорідної консистенції.
Розігріти сковорідку. Не перемішуючи тісто, викладати столовою ложкою на сковорідку. Обсмажити оладки до золотистого кольору.