Фруктовий маковий пиріг
Кількість порцій - 20
Час приготування - 3 г 5 хв

Фруктовий маковий пиріг

Пироги у багатьох асоціюються з дитинством, коли мама чи бабуся подавала до чаю теплі шматочки смачної домашньої випічки. Які ж це були незабутні ласощі! Ми виросли - і тепер самі тішимо своїх рідних схожими солодощами. У пирозі, який ми вам пропонуємо, приємно поєдналися фрукти з маком. Як відомо, корисними вітамінами та мінералами насичені всі ці інгредієнти. До того ж фрукти ви можете самі обрати на свій смак або залежно від пори року. Мандаринки, які ми вам пропонуємо покласти в цей пиріг, додадуть йому незвичайний цитрусовий аромат і особливу пікантність. А мак зробить його більш м'яким та особливим.

Інгредієнти

  • Борошно - 320 г.
  • Цукор - 105 г.
  • Сіль - за смаком
  • Дріжджі - 20 г.
  • Молоко - 690 мл.
  • Вершкове масло (або маргарин) - 160 г.
  • Мак - 500 г.
  • Мед - 40 г.
  • Мандарини (фрукти) у власному соку або сиропі - 450 г.
  • Порошок для приготування пудингу - 1 шт.
  • Яйця - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    300 г. борошна змішати з 25 г. цукру і дрібкою солі, в середині зробити невелике заглиблення. Дріжджі змішати з 4 ст. л. теплого молока, викласти в заглиблення, перемішати з невеликою кількістю борошна. Прикрити чим-небудь, залишити в теплому місці на 15 хвилин.

  • 02

    Додати до борошна з дріжджами 40 г. м'якого вершкового масла і 140 мл. теплого молока, замісити однорідне тісто, залишити в теплому місці ще на 30 хвилин.

  • 03

    Розкачати тісто на злегка присипаній борошном робочій поверхні, викласти на змащене жиром або маргарином деко.

  • 04

    Мак перемішати з рештою молока, додати мед, розподілити отриману суміш по тісту, залишити ще на 15 хвилин. Злити рідину з мандаринів, розподілити їх по маковій начинці.

  • 05

    Для заливки приготувати пудинг з молоком, що залишилося, без додавання цукру, зняти з вогню, дати охолонути. Яйця розбити, відокремивши білки від жовтків.

  • 06

    Вершкове масло, що залишилось, розтерти з цукром, що залишився і жовтками до кремоподібного стану, поступово вмішати пудинг. Білки збити до стоячої піни, обережно вмішати в заливку, розподілити отриману суміш по тісту.

  • 07

    Запікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180°C градусів духовці близько 40-45 хвилин до золотистої скоринки. Витягнути, дати трохи охолонути, подавати до столу, нарізавши порційними шматочками.