Фруктово-сирні тістечка
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Фруктово-сирні тістечка

Що може бути смачніше, ніж справжня домашня випічка. Набагато приємніше їсти, якщо знаєш, що страва приготована з душею, своїми руками. Та й порадувати своїх близьких ніколи не заважає. Їм завжди приємно, коли дочка або дружина, або сестра, або мама зробить щось своїми руками. Представляємо вашій увазі прекрасний рецепт приготування десерту. Чудові фруктово-сирні тістечка - це хороший варіант для сьогоднішнього затишного домашнього чаювання. У будь-якому випадку ви опинитеся в приємній огортаючій і солодкій павутині насолоди даними десертом. Тому якщо ви хочете влаштувати приємний вечір у колі родини або друзів, тоді вам потрібно просто терміново бігти на кухню, щоб почати готувати тістечка.

Інгредієнти

  • Вершкове масло (або маргарин) - 200 г.
  • Цукор - 180 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Сметана 10% - 100 г.
  • Борошно - 300 г.
  • Крохмаль - 100 г.
  • Розпушувач для тіста - 1 ч. л.
  • Різні ягоди (можна заморожені) - малина, полуниця, лохина - 500 г.
  • Желатин - 20 г.
  • Сир - 250 г.
  • Йогурт (натуральний або з фруктовою добавкою) - 200 г.
  • Лимонний сік - 2 ст. л.
  • Вершки 30-35% - 250 г.

Етапи приготування

  • 01

    Яйця збити з цукром (100 г.) хвилин 10. Маса повинна стати дуже повітряною, пишною, м'якою і світлою.

  • 02

    Додати розм'якшене вершкове масло (або маргарин) і сметану. У цей момент суміш може піти пластівцями через масло і втратити однорідність. Нічого страшного, продовжувати збивати ще хвилин 5-6.

  • 03

    У борошно і крохмаль додати розпушувач і все висипати в яєчно-маслянисту суміш. Красива однорідність повинна повернутися. Пару хвилин збивати на великій швидкості, потім оберти знизити до мінімуму і ще кілька хвилин мішати на найнижчій швидкості, або вручну.

  • 04

    Тісто розмазати по деку, застеленому папером.

  • 05

    Поставити в духовку на 180°С, випікати 15-20 хвилин. Перевірити готовність сірником. Дістати з духовки, підняти за дві сторони пергаментного паперу, тим самим знімаючи бісквіт з дека і викласти готовий корж на обробну доску (яка підходить за розміром) або на кухонний рушник.

  • 06

    Коли корж охолоне, за трафаретом приготованим заздалегідь, вирізати необхідні фігурки для маленьких рознімних форм для тістечок або використати силіконові форми для мафінів.

  • 07

    Ягоди перебрати, вимити (заморожені ягоди розморозити), зробити пюре (в блендері або протерти через сито).

  • 08

    Желатин замочити, сир (якщо зернистий перетерти через сито) змішати з йогуртом, цукровим піском і лимонним соком. Желатин розпустити на вогні, не доводячи до кипіння. З'єднати його з ягідним пюре, потім все це додати в сирно-йогуртову суміш. Маса потроху почне застигати.

  • 09

    Не гаючи часу дарма, збити вершки до стійких піків і акуратно з'єднати з сирним кремом.

  • 10

    Коржі помістити на дно форми.

  • 11

    Залити мусом і прикрасити.

  • 12

    Мінімум на 4 години поставити в холодильник, щоб мус схопився. Потім, тонким ножиком пройтися уздовж бортиків і акуратно вийняти тістечка.