Суші футомакі з омлетом і грибами шиітаке
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Суші футомакі з омлетом і грибами шиітаке

Якщо ви сьогодні захотіли суші, але суші не зовсім класичні, а вегетаріанські, де немає риби, то можете приготувати суші футомакі з омлетом і грибами шиітаке. Вони відмінно впишуться на ваш сьогоднішній вечірній стіл. Отже, вам не буде потрібна в цій страві риба, але незважаючи на її відсутність суші стануть для вас повноцінною вечерею. Вони наситять ваш організм необхідними корисними речовинами і стануть справжнім сюрпризом для ваших близьких. Незвичайне поєднання грибів шиітаке, омлету, огірків і водоростей створить неперевершену симфонію смакових ноток. Це поєднання продуктів не залишить байдужим жодного любителя суші. Тому приготуйте сьогодні на вечерю саме суші футомакі з омлетом і грибами шиітаке.

Інгредієнти

  • Рис для суші готовий - 300 г
  • Гриби шиітаке сушені - 20 г
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Огірки - 150 г
  • Тофу - 50 г
  • Рослинна олія - 10 мл
  • Соєвий соус - 30 мл
  • Водорості норі (листи) - 6 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  • 02

    Попередньо замочені на 2 години в холодній воді гриби шиітаке наріжте тонкою соломкою, жорсткі ніжки видаліть. Тепер обсмажте шиітаке на сковороді.

  • 03

    Для приготування омлету збийте яйця з соєвим соусом до однорідності. Половину суміші вилийте на сковорідку і обсмажте, як млинець. Коли він буде готовий, трохи відсуньте його на край сковороди, щоб на звільнене місце вилити другу половину яєчної суміші. Обсмажте до готовності і заверніть один млинчик в іншій – омлет готовий.

  • 04

    Очистіть огірки від шкірки і наріжте тонкою соломкою.

  • 05

    Тепер можна викладати рис на лист норі. Залиште недоторканим близько 2 см в кінці листа і розрівняйте рис.

  • 06

    На рис покладіть половинку листа норі, а зверху - трохи начинки. Обережно згорніть рол, що вийшов.

  • 07

    Розріжте кожну "ковбаску" на 6 або 8 ролів за допомогою гострого ножа, трохи змоченого холодною водою.