Галушки із кисломолочного сиру зі шкварками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Галушки із кисломолочного сиру зі шкварками

Знамениті українські полтавські галушки - вони досить часто фігурують у народній творчості. Чого тільки варті розповіді Миколи Васильовича Гоголя... Читаючи ці цікаві оповідання про життя українського народу того часу, сам мимоволі починаєш занурюватися і уявляти собі в розумі яскраві сцени з побуту того часу. Полтава того часу неможлива без цих самих знаменитих полтавських галушок, рецепт яких ми вам сьогодні маємо честь надати. Ця страва насправді дуже проста у своєму приготуванні, але від цього не менш смачна і поживна. Загалом це справжня українська колоритна народна страва, яку ви зобов'язані спробувати.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 80 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Вода - 0,5 ст.
  • Сіль - за смаком
  • Домашній сир - 600 г.
  • Шпик - 100 г.
  • Перець - за смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    У миску висипати сир, додати сіль та яйця. Ретельно перемішати, сюди ж просіяти борошно, замісити тісто, накрити рушником, дати настоятися 10-15 хвилин.

  • 02

    Поставити каструлю з водою на вогонь. У цей час нарізати шпик кубиками, обсмажити на розігрітій сковороді, додати в сковороду нарізану цибулю, смажити 3-4 хвилини до золотистого кольору.

  • 03

    Тісто розкачати в ковбаску, нарізати на шматочки, висипати їх у киплячу воду в каструлі, варити поки не спливуть.

  • 04

    При подачі, зверху висипати шкварки з цибулею. Можна варені галушки злегка підсмажити.