Смажені пельмені по-узбецьки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Смажені пельмені по-узбецьки

Шалено смачне і ситне блюдо узбецької кухні з неповторним смаком соковитого м'яса та ароматом зелені. Пельмені по-узбецьки не відварюються як у більшості інших рецептів їх приготування, а смажаться у великій кількості рослинного масла у фритюрниці або в сковорідці, повної киплячого рослинного масла. Для начинки бажано брати баранину, але можна і яловичину, ще можна додати у фарш зелені, наприклад, базилік. Перед подачею на стіл готові пельмені кладуть на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Подають смажені пельмені по-узбецьки, як гарячу закуску, з простоквашею або, як основне блюдо, з бульйоном або шурпою.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • М'ясо - 300 г.
  • Яйце куряче - 1,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 3,5 шт.
  • Вода - 3,5 ст. л.
  • Сіль - 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розбити яйце в миску, влити воду і всипати 1 ч. л. солі, збити виделкою до однорідності, поступово додавати борошно, замісити тісто. Накрити зверху рушником, залишити на 10-25 хвилин. Після чого, розкачати тісто, вирізати кружальця для майбутніх пельменів.

  • 02

    М'ясо пропустити через м'ясорубку. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, додати до фаршу, посолити і поперчити за смаком.

  • 03

    Посуд розігріти до 100°С. Обсмажити в ній фарш до готовності. Прибрати з вогню, накрити кришкою, остудити не виймаючи фарш із посудини.

  • 04

    Викласти готовий фарш на приготоване тісто, сформувати пельмені, обсмажити у фритюрі.