Смажений сир в сметанному клярі
Кількість порцій - 5
Час приготування - 20 хв

Смажений сир в сметанному клярі

Цей рецепт чудово підійде у випадках, коли необхідно швидко і смачно приготувати апетитну ситну закуску, якщо, наприклад, до вас несподівано нагрянули гості. Смажений сир в сметанному клярі чудово поєднується з вином, дуже часто його використовують як закуску до пива. Можна також вживати його просто так або з чаєм та кавою, а ще це блюдо відмінно підійде для сніданку. Для збагачення смаку можна використовувати різні сухі спеції. Сир, смажений в сметанному клярі, також подають, оформивши зеленню, і сервірують до цієї страви який-небудь соус.

Інгредієнти

  • Сир вершковий 55% - 150 г.
  • Борошно пшеничне - 100 г.
  • Сметана 20% - 2 ст. л.
  • Молоко - 50 мл.
  • Перець червоний мелений - за смаком
  • Базилік зелений - за смаком
  • Олія рослинна - 30 мл.

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати молоко, сметану, борошно і перець. Ретельно замісити тісто.

  • 02

    Сир нарізати середніми шматочками.

  • 03

    Сковороду розігріти на вогні, налити рослинну олію, кожен шматочок сиру вимочити в клярі, обсмажити на сковороді з усіх боків. Подавати відразу ж.