Смажене морозиво в кукурудзяних пластівцях
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 50 хв

Смажене морозиво в кукурудзяних пластівцях

Смажене морозиво - дуже популярний і смачний десерт. Припускають, що вперше це блюдо було приготовано у Франції. Його можна зустріти в меню кафе і ресторанів, але смажене морозиво легко можна приготувати і в домашніх умовах. Для успішного приготування страви морозиво слід якомога сильніше заморозити, щоб воно не розтануло. Ну а головною умовою, звичайно ж, є панірування. Можна замінити кукурудзяні пластівці якимись іншими, додати до них горішки, кокосову стружку. Щоб позбутися надлишків масла, потрібно ненадовго покласти готові кульки смаженого морозива на паперовий рушник перед подачею. Подають смажене морозиво, поливши медом, шоколадним або карамельним соусом.

Інгредієнти

  • Пластівці кукурудзяні - 300 г.
  • Морозиво ванільне - 400 г.
  • Олія рослинна - 100 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Кукурудзяні пластівці подрібнити до стану крихти. З морозива сформувати кульки, обваляти в кукурудзяній крихті.

  • 02

    Кульки з морозива залишити в холодильнику на 1 годину.

  • 03

    Налити в сковороду олію, поставити сковороду на вогонь, викласти кульки морозива на 3 секунди, після повторно покласти в холодильник на 30 хвилин.