Гавайський печений рис
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Гавайський печений рис

Гавайський печений рис - страва гавайської кухні. Гавайська кухня часто використовує в рецептах безліч різноманітних плодів, які ростуть там у величезній кількості, насамперед, один з головних місцевих продуктів - ананас. Так у запропонованому рецепті рис відварюють у підсоленій воді з ананасовим соком, а потім перед запіканням в рис додають дрібно нарізані консервовані ананаси. Приготування цієї страви не займе у Вас багато часу і буде, можливо, першим кроком у Вашому знайомстві з гавайською кухнею.

Інгредієнти

  • Рис довгозернистий - 275 г.
  • Вода - 500 мл.
  • Сік ананасовий - 125 мл.
  • Ананас консервований - 250 г.
  • Цукор коричневий - 125 г.
  • Цедра лимонна - 10 г.
  • Горіх мускатний - 2 г.
  • Сік лимонний - 5 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 190°C.

  • 02

    Відварити рис в трохи підсоленій воді з ананасовим соком.

  • 03

    У рис додати дрібно нарізані ананаси, всипати цукор, додати цедру лимона, лимонний сік і мускатний горіх.

  • 04

    Форму для випікання змастити маслом, викласти в неї рисову суміш, випікати протягом 20 хвилин.