Гаспачо із буряком і печеним перцем
Кількість порцій - 1
Час приготування - 5 г 20 хв

Гаспачо із буряком і печеним перцем

Можна сказати, що наша національна кухня не така багата на перші страви. Звичайно, існують варіанти, але все ж іноді хочеться спробувати і щось більш незвичайне і цікаве. Таке, як, наприклад, гаспачо. Це традиційна перша страва іспанської кухні. Її особливість у тому, що подають гаспачо холодним, а також те, що хоча ця страва і відноситься до перших, все одно вона досить густа. До того ж, овочі в гаспачо практичні сирі. Їх не варять, а просто ошпарюють або злегка підрум'янюють. Така незвичайна страва викличе інтерес навіть у найвимогливіших любителів поїсти. Ви можете додати зелень або ж сметанку за смаком.

Інгредієнти

  • Помідори - 3 шт.
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Буряк (середніх розмірів) - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Бальзамічний оцет - 2-4 ст.л.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Буряк відварити. Почистити.

  • 02

    Цибулю, часник почистити.

  • 03

    Перець запекти з усіх боків, покласти в целофановий кульок, залишити холонути до теплого. Шкірку зняти.

  • 04

    Поки печеться перець, обшпарити помідори, очистити від шкірки. Нарізати всі підготовлені овочі і скласти в блендер.

  • 05

    Посолити, додати трохи цукру, полити оливковою олією (приблизно 3 ст. л.) і все ретельно перемолоти.

  • 06

    Спробувати на смак і додати сіль, цукор або оцет. Поставити в холодильник настоюватися на кілька годин.