Гаспачо
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Гаспачо

Це перша страва мексиканської кухні. Але подають її холодною. Дивно, але це типова страва для Іспанії та Португалії. Гаспачо багатий різними овочами, в першу чергу помідорами. Цікава версія походження слова. Від мосарабского "гаспачо" означає "залишки". Тобто, спочатку цей суп готували з усіх залишків продуктів, які були вдома. Страва досить ситна завдяки білому хлібу, але і не менш смачна. Тому урізноманітнити домашні обіди дуже просто. Гаспачо сподобається всім завдяки своїй незвичності.

Інгредієнти

  • Помідори - 4 шт.
  • Огірки - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 1-2 зубки
  • Зелений солодкий перець - 1 шт.
  • Червоний солодкий перець - 0.5 шт.
  • Оливкова олія - 1 ч. л.
  • Лимон - 1 шт.
  • Холодна вода - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Авокадо - (часточки для гарніру)

Етапи приготування

  • 01

    Помідори опустити на дві хвилини в окріп, остудити в крижаній воді, очистити від шкірки, порізати і покласти в блендер.

  • 02

    Огірок, цибулю, часник, перці почистити і теж опустити в блендер. Приправити сіллю, перцем, оливковою олією, вичавити півлимона. Все подрібнити в блендері до однорідної маси.

  • 03

    Отриману томатну суміш можна розвести за смаком водою, щоб отримати більш рідку консистенцію.

  • 04

    При подачі прикрасити авокадо і зеленню, авокадо відмінно поєднується з холодним супом.

  • 05

    Як гарнір, можна використовувати огірки, цибулю, варене яйце, копчене м'ясо (нарізане кубиками), а також сухарики.