Ніжний омлет з грибами і сиром
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Ніжний омлет з грибами і сиром

Для того, щоб приготувати омлет за всіма правилами, потрібно не помилитися з кількістю вершків (або молока), яке потрібно додати до яєць для збивання. Орієнтир такий: вершків на одне яйце відміряйте дві половинки шкаралупи розбитого яйця. Збивається вершково-яєчна маса в одному напрямку до стадії пишної пінки і відразу ж виливається на попередньо розігріту сковорідку бажано з товстим дном. Ідеально готувати омлет на вершковому маслі, але можна використовувати і рослинне. Ось такі маленькі таємниці. В якості наповнювача для омлету в запропонованому рецепті використовуються обсмажені попередньо печериці і твердий сир. Омлет за цим рецептом у Вас вийде дуже ніжним.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі - 200 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Сир твердий - 50 г.
  • Вершки - 30 мл.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гриби помити, нарізати скибочками і обсмажити. Потім відкласти в сторону. Сир нарізати скибочками або натерти на крупній тертці.

  • 02

    Яйця збити з вершками до пишного стану. Вилити суміш на розігріту сковороду, накрити кришкою і залишити на 3-5 хвилин на маленькому вогні.

  • 03

    Потім викласти гриби і сир. Залишити під кришкою ще на 3 хвилини. Потім скласти омлет в два рази (або краї скласти до центру). Обсмажити складений омлет по 1-2 хвилині з кожної сторони.