Геркулесовий пиріг із фундуком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Геркулесовий пиріг із фундуком

Геркулесовий пиріг із фундуком по праву можна назвати смачною і здоровою їжею. У величезній користі вівсяних пластівців для організму людини ніхто не сумнівається. Геркулес - один із небагатьох продуктів, що практично не мають протипоказань. А такі інгредієнти запропонованого пирога, як мед, сухофрукти та фундук містять колосальний набір вітамінів і мікроелементів. Швидкий у приготуванні, корисний, смачний, оригінальний - це далеко не всі характеристики нашого геркулесового пирога. Приготуйте самі і поділіться рецептом із подругою, в результаті задоволеними залишаться всі.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 150 г.
  • Цукор коричневий - 75 г.
  • Мед - 3 ст. л.
  • Геркулес - 250 г.
  • Сухофрукти - 170 г.
  • Фундук - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в каструлі цукор, мед і вершкове масло. Поставити на маленький вогонь, варити постійно помішуючи, поки масло з цукром не розчиняться.

  • 02

    Прибрати з вогню каструлю, додати геркулес і сухофрукти, а також подрібнений фундук.

  • 03

    Змастити форму для випікання маслом, викласти суміш з каструлі, розподілити по всій поверхні форми. Випікати в попередньо розігрітій до 180ºС духовці протягом 20-25 хвилин.

  • 04

    Дістати готовий пиріг із духовки, остудити протягом 5 хвилин, не витягуючи з форми, після ножем залишити на поверхні пирога кілька смуг по вертикалі і горизонталі. Дати охолонути пирогу до кінця, потім розламати по лініях ножа.