Геркулесовий пиріг із фундуком по праву можна назвати смачною і здоровою їжею. У величезній користі вівсяних пластівців для організму людини ніхто не сумнівається. Геркулес - один із небагатьох продуктів, що практично не мають протипоказань. А такі інгредієнти запропонованого пирога, як мед, сухофрукти та фундук містять колосальний набір вітамінів і мікроелементів. Швидкий у приготуванні, корисний, смачний, оригінальний - це далеко не всі характеристики нашого геркулесового пирога. Приготуйте самі і поділіться рецептом із подругою, в результаті задоволеними залишаться всі.
Змішати в каструлі цукор, мед і вершкове масло. Поставити на маленький вогонь, варити постійно помішуючи, поки масло з цукром не розчиняться.
Прибрати з вогню каструлю, додати геркулес і сухофрукти, а також подрібнений фундук.
Змастити форму для випікання маслом, викласти суміш з каструлі, розподілити по всій поверхні форми. Випікати в попередньо розігрітій до 180ºС духовці протягом 20-25 хвилин.
Дістати готовий пиріг із духовки, остудити протягом 5 хвилин, не витягуючи з форми, після ножем залишити на поверхні пирога кілька смуг по вертикалі і горизонталі. Дати охолонути пирогу до кінця, потім розламати по лініях ножа.