У кожній родині, як рівно в кожній країні, існує свій рецепт яблучного пирога. Сьогодні вашій увазі ми представляємо чарівний німецький яблучний пиріг. "Апфелькухен" в буквальному сенсі слова і переводиться як "яблучний пиріг". У Німеччині він вважається особливою традицією. І корінні німці готують його дуже часто в домашніх умовах. Там такий пиріг люблять усі. Спробуйте його спекти з різними сортами яблук. Можна взяти кілька кислих, кілька солодких і борошняних яблук. Не сумнівайтеся, вийде дуже смачно і яскраво. Готувати пиріг не складе особливих труднощів, але в підсумку ви отримаєте райську, яблучне насолоду. Від надзвичайного і яскравого смаку пирога всі ваші домашні прийдуть в невимовне захоплення.
Вимити яблука, видалити серцевину. Нарізати тонкими напівкільцями, додати лимонний сік.
У сковорідці розтопити цукрову пудру, додати нарізаний мигдаль, постійно помішувати, поки мигдаль закарамелізуется.
Окремо збити вершкове масло з цукром, поступово додавати по одному яйцю.
Змішати борошно, сіль і розпушувач тіста. Поступово ввести суміш в яєчно-масляну масу. Перемішати до утворення однорідного тіста.
Вилити тісто у форму для запікання, викласти шматочки яблук, посипати мигдалем.
Випікати "Апфелькухен" в розігрітій до 175°C духовці 45 хвилин.