Гезлеме - традиційна страва турецької кухні, яка являє собою коржі з начинкою, загорнутою всередині. Гезлеме традиційно випікається на спеціальній випуклій сковороді, яку називають сач. Ми пропонуємо Вам обійтися звичайною товстодонною чавунною сковородою (а в крайньому випадку - сковородою з антипригарним покриттям). Стандартів тіста для турецьких коржів немає. У запропонованому рецепті тісто бездріжджове. Начинка для гезлеме може бути будь-яка: сир, бринза, м'ясо або овочі. У нашому випадку - це сир із зеленню. Смачні та апетитні турецькі коржі гезлеме подаються до столу відразу ж після приготування гарячими, нарізаними на шматочки.
Для приготування тіста в мисці змішати борошно, сіль, влити воду, ретельно перемішати.
На стіл вилити трохи олії, викласти борошняну масу з миски, замісити тісто. Розділити на 6-8 частин.
Одну з частин тіста розкачати дуже тонким шаром товщиною 1-2 мм.
Для приготування начинки сир натерти на тертці, подрібнити зелень, перемішати все в мисці.
На половину розкатаного листа тіста викласти начинку, зверху накрити другою половиною, защипнути краї.
Чавунну сковороду розігріти з олією, після вогонь зменшити до середнього.
Викласти приготований корж на сковороду, смажити 1-2 хвилини, перевернути на іншу сторону, повторити перевертання кілька разів, кожен раз верх коржа змащуючи розтопленим вершковим маслом. Смажити до золотистої скоринки.
Викласти зі сковороди коржик, скласти навпіл, дати просочитися 1 хвилину, повернути в попереднє положення. Перевернути на іншу сторону, повторити згортання.
Повторити приготування з рештою тіста.