Гезлеме (турецький корж)
Кількість порцій - 9
Час приготування - 30 хв

Гезлеме (турецький корж)

Гезлеме - традиційна страва турецької кухні, яка являє собою коржі з начинкою, загорнутою всередині. Гезлеме традиційно випікається на спеціальній випуклій сковороді, яку називають сач. Ми пропонуємо Вам обійтися звичайною товстодонною чавунною сковородою (а в крайньому випадку - сковородою з антипригарним покриттям). Стандартів тіста для турецьких коржів немає. У запропонованому рецепті тісто бездріжджове. Начинка для гезлеме може бути будь-яка: сир, бринза, м'ясо або овочі. У нашому випадку - це сир із зеленню. Смачні та апетитні турецькі коржі гезлеме подаються до столу відразу ж після приготування гарячими, нарізаними на шматочки.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 600 г.
  • Вода - 300 мл.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Сир - 300 г.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Зелень - 100 г.
  • Вершкове масло - 80 г.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування тіста в мисці змішати борошно, сіль, влити воду, ретельно перемішати.

  • 02

    На стіл вилити трохи олії, викласти борошняну масу з миски, замісити тісто. Розділити на 6-8 частин.

  • 03

    Одну з частин тіста розкачати дуже тонким шаром товщиною 1-2 мм.

  • 04

    Для приготування начинки сир натерти на тертці, подрібнити зелень, перемішати все в мисці.

  • 05

    На половину розкатаного листа тіста викласти начинку, зверху накрити другою половиною, защипнути краї.

  • 06

    Чавунну сковороду розігріти з олією, після вогонь зменшити до середнього.

  • 07

    Викласти приготований корж на сковороду, смажити 1-2 хвилини, перевернути на іншу сторону, повторити перевертання кілька разів, кожен раз верх коржа змащуючи розтопленим вершковим маслом. Смажити до золотистої скоринки.

  • 08

    Викласти зі сковороди коржик, скласти навпіл, дати просочитися 1 хвилину, повернути в попереднє положення. Перевернути на іншу сторону, повторити згортання.

  • 09

    Повторити приготування з рештою тіста.