Імбирні чоловічки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Імбирні чоловічки

Увага всім, хто любить домашню випічку. Вона буває не тільки корисною, смачною або ситною. Вона може також бути і дуже цікавою. Імбирні чоловічки добре підійдуть для будь-якого дитячого свята, коли вам потрібно розважати повний будинок дітей. Адже діти не завжди їдять те, що корисно. Зате їм подобаються страви, які полонять їх своєю формою і видом. А якщо подавати печиво у формі маленьких чоловічків, то вони тут же налетять на нього. А за цікавою формою ховаються корисні інгредієнти, які дуже потрібні організму, що росте. Прикрашайте їх на свій смак і за своїм бажанням. І навіть такий банальний процес, як чаювання, може перетворитися на цікаву забаву.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 150 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Мед - 100 г.
  • Яйце - 3 шт.
  • Мелений імбир - 5 г.
  • Мелена кориця - 5 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Борошно - 400 г.
  • Шоколад - 50 г.
  • Кокосова стружка - 30 г.

Етапи приготування

  • 01

    Масло (100 г.) розтерти з цукром. Додати мед, перемішати. Потім додати яйця (2 шт.), та перемішати. Після цього додати імбир та корицю, знову перемішати. Додати розпушувач та борошно, замісити тісто.

  • 02

    Тісто розкачати (якщо тісто розкачати потовще, то печиво вийде більш м'яким, якщо тісто розкачати тонко - хрустким). За допомогою формочок вирізати фігурки. якщо формочок немає, можна з паперу вирізати трафарет, покласти на тісто, і вирізати фігурки.

  • 03

    Деко змастити маслом або застелити папером для випікання. Акуратно перенести фігурки. Якщо тісто розкачати тонко, фігурки перенести стане важко. В такому випадку, тісто можна розкачати прямо на папері для випікання, вирізати фігурки, прибрати лишнє тісто, та перенести фігурки на папері на деко. Поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати протягом 10 хвилин.

  • 04

    Готові чоловічки прикрасити за смаком. Можна прикрасити за допомогою кондитерських олівців та кондитерської посипки. Також, можна прикрасити збитим білком з цукром (збити 1 білок з 50 г. цукру), розтопленим шоколадом, кокосовою стружкою.