Глінтвейн у мультиварці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Глінтвейн у мультиварці

Дуже смачний і завжди актуальний напій вперше почали варити ще в Стародавньому Римі. Тоді вино змішували з різними прянощами, але не варили. А робити це почали вже в часи середньовіччя. Напій і зараз актуальний в Австрії, Швейцарії, та й багатьох інших країнах. А особливо на різдвяних базарах і святах на відкритому повітрі. Завдяки тому, що вино за рецептурою потрібно нагрівати до 70 градусів, такий напій добре зігріває в зимові морози. У деяких країнах це традиційний напій на Хеллоуїн. Хоча багато хто варить і п'є його просто так. Саме слово "глінтвейн" (або "глювайн") з німецької перекладається "як палаюче, гаряче вино".

Інгредієнти

  • Червоне вино - 750 мл.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Цукор - 100 г.
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Імбир - 2 г.
  • Кориця (порошок) - 2 г.

Етапи приготування

  • 01

    У чашу мультиварки налити вино.

  • 02

    Додати цукор і фрукти, нарізані середніми кубиками. Останніми покласти спеції.

  • 03

    Вибрати режим «пароварка» або «мультиповар» і готувати 15 хвилин при температурі 70°С.

  • 04

    Дати напою настоятися 10-15 хвилин, процідити його через дрібне сито. Глінтвейн готовий до подачі на стіл!