Глінтвейн із цитрусовими
Кількість порцій - 10
Час приготування - 25 хв

Глінтвейн із цитрусовими

Глінтвейн - це підігріте вино з прянощами, гарячий, зігріваючий і ароматний напій. Його зазвичай готують з кpасного вина з додаванням цукру і прянощів: кориці і гвоздики. Запропонований рецепт - глінтвейн із цитрусовими. У цитрусового глінтвейну більш багатий смак, адже він зібрав у собі всі кращі якості цих фруктів. Для його приготування можна використовувати свіжовичавлені фреші з цитрусових, часточки і цедру цитрусових, пакетовані соки хорошої якості, а також лікери на цитрусовій основі. У цьому рецепті використовується свіжовичавлений мандариновий сік і цедра цитрусових. Сік і цедра додадуть глінтвейну тонкий аромат. Глінтвейн п'ється гарячим, поки він не втратив свій смаковий букет.

Інгредієнти

  • Сухе червоне вино - 2 пляшки
  • Лимон - 1 шт.
  • Лайм - 1 шт.
  • Цукор - 200 г.
  • Гвоздика - 6 бутонів
  • Кориця - 1 паличка
  • Аніс - 2 зірочки
  • Мандарини - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Зняти цедру з лимона, лайма і мандаринів. Із мандаринів вичавити сік, додати до нього нарізану цедру цитрусових, гвоздику, корицю, цукор, залити вином рівно настільки, щоб воно покрило цукор.

  • 02

    Довести до кипіння, але не кип'ятити, дати цукру повністю розчинитися, додати аніс, долити все вино, підігріти і зняти з вогню.

  • 03

    Процідити глінтвейн і розлити по келихах.