Гніздечка з картоплі з грибами
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 10 хв

Гніздечка з картоплі з грибами

У Вас залишилося картопляне пюре від вчорашньої вечері? Приготуйте з нього "гніздечка" з начинкою. Але повірте: ця страва коштує того, щоб зробити картопляне пюре спеціально для неї. Начинка для "гніздечок" може бути будь-якою. У нашому випадку - це обсмажені гриби з цибулею і петрушкою. Картопля та гриби - ідеальне поєднання продуктів, яке порадує Вас своїм смаком і ситністю. До столу приготовані "гніздечка з картоплі з грибами" можна подавати як самостійну страву, а можна - як гарнір до м'яса.

Інгредієнти

  • Картопля - 800 г.
  • Свіжі гриби - 300 г.
  • Молоко - 70 мл.
  • Твердий сир - 50 г.
  • Ріпчаста цибуля - 100 г.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Петрушка - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю очистити, залити водою, при закипанні посолити і відварити до готовності. Воду злити і зробити пюре, додавши вершкове масло і гаряче молоко.

  • 02

    Дрібно нарізати цибулю і петрушку, гриби нарізати кубиками.

  • 03

    На соняшниковій олії обсмажити цибулю, додати гриби, посолити, поперчити і смажити 15-20 хвилин.

  • 04

    До грибів додати петрушку, перемішати, прибрати з вогню.

  • 05

    На застелений папером для випічки лист викласти за допомогою кулінарного шприца (або ложки) картопляне пюре у вигляді гніздечок.

  • 06

    У гніздечка додати грибну начинку і посипати сиром, натертим на дрібній тертці.

  • 07

    Запікати в духовці, розігрітій до 180°С, 15-20 хвилин.