Голубці з перловкою і морським коктейлем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Голубці з перловкою і морським коктейлем

Класичний рецепт приготування голубців припускає наявність рису в м'ясній начинці і томатно-сметанний соус. Але можна змінити рецепт і зробити голубці з перловкою і морським коктейлем. Найважливіший момент цього рецепту - це правильне приготування перловки. Щоб крупа добре розварилася, попередньо її необхідно замочити у воді годин на 12, краще це робити на ніч. Замочують перловку у воді - з розрахунку на склянку (250 мл) зерна беруть 1 літр води. А потім вже крупу варять як звичайну кашу. Подавати голубці можна як гарячими, так і холодними. У холодному вигляді вони не втрачають своїх смакових якостей. Спробувавши один раз, ви назавжди залишитеся у владі цієї страви.

Інгредієнти

  • Крупа перлова - 300 г.
  • Капуста білокачанна - 1 шт.
  • Креветки очищені - 100 г.
  • Мідії - 100 г.
  • Помідори - 100 г.
  • Часник - 4 шт.
  • Цибуля червона - 1 шт.
  • Базилік зелений - 20 г.
  • Петрушка - 10 г.
  • Олія оливкова - 100 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Капусту промити, очистити від старого листя, розібрати на окремі листочки. Відварити перлову крупу.

  • 02

    Змішати в мисці перлову крупу, нарізані креветки і мідії, подрібнені помідори і часник, нарізану петрушку і базилік, заправити все оливковою олією, перемішати. Додати за смаком сіль та перець.

  • 03

    Ошпарити листя капусти в окропі, після викласти на стіл, викласти начинку на кожен лист капусти, загорнути.

  • 04

    Викласти в пароварку, готувати протягом 10 хвилин. Подавати можна як гарячими, так і холодними.