Не дивлячись на те, що горох люблять далеко не всі, все ж існують страви, які можуть підкорити навіть злісних не любителів бобових. Наприклад, горохове пюре. Не дивлячись на всю простоту рецепта, все ж страва виходить дуже смачною. Можливо саме завдяки цій самій простоті страва і має успіх у багатьох, хто вже встиг її спробувати. Якщо хочеться чогось швидкого і легкого на обід або вечерю, тоді можна сміливо готувати горох. Адже крім смаку, він має дуже багато корисних властивостей. Його головна особливість в тому, що після приготування він не втрачає свої властивості. Він добре допомагає при хворобах кишкового тракту, знижує ризик онкології та серцево-судинних захворювань. Зелень і бекон тільки додасть особливу пікантність страві.
Залийте горох 1 л води і варіть на середньому вогні протягом години.
Коли горох стане м'яким, розімніть його в пюре (найзручніше зробити це за допомогою блендера), підливаючи трохи води до потрібної консистенції
Додайте вершкове масло, посоліть і приправте мускатним горіхом за смаком.
Для подачі цибулю наріжте кільцями або півкільцями і підсмажте до золотистого кольору в розігрітій рослинній олії.
Розкладіть пюре по тарілках, прикрасьте кільцями смаженої цибулі (або беконом чи зеленню - на ваш вибір) і подавайте.