Горохове пюре
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Горохове пюре

Не дивлячись на те, що горох люблять далеко не всі, все ж існують страви, які можуть підкорити навіть злісних не любителів бобових. Наприклад, горохове пюре. Не дивлячись на всю простоту рецепта, все ж страва виходить дуже смачною. Можливо саме завдяки цій самій простоті страва і має успіх у багатьох, хто вже встиг її спробувати. Якщо хочеться чогось швидкого і легкого на обід або вечерю, тоді можна сміливо готувати горох. Адже крім смаку, він має дуже багато корисних властивостей. Його головна особливість в тому, що після приготування він не втрачає свої властивості. Він добре допомагає при хворобах кишкового тракту, знижує ризик онкології та серцево-судинних захворювань. Зелень і бекон тільки додасть особливу пікантність страві.

Інгредієнти

  • Горох - 250 г
  • Рослинна олія - 2 ст.л
  • Вершкове масло - 40 г
  • Мускатний горіх - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Цибуля - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Залийте горох 1 л води і варіть на середньому вогні протягом години.

  • 02

    Коли горох стане м'яким, розімніть його в пюре (найзручніше зробити це за допомогою блендера), підливаючи трохи води до потрібної консистенції

  • 03

    Додайте вершкове масло, посоліть і приправте мускатним горіхом за смаком.

  • 04

    Для подачі цибулю наріжте кільцями або півкільцями і підсмажте до золотистого кольору в розігрітій рослинній олії.

  • 05

    Розкладіть пюре по тарілках, прикрасьте кільцями смаженої цибулі (або беконом чи зеленню - на ваш вибір) і подавайте.