Гарячий лимонний пудинг з яблучним соусом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Гарячий лимонний пудинг з яблучним соусом

Пудинг цілком справедливо асоціюється у нас з англійською кухнею, так як це традиційний класичний англійський десерт. У англійців пудинг - дуже поширене блюдо, приємний солодкий післясмак після обіду або вечері. У наш час рецептура пудингу істотно розширилася. Він може бути і солодким, а може бути і несолодким. Гарячий лимонний пудинг з яблучним соусом - дуже смачний, ароматний, що пробуджує масу енергії рецепт. Завдяки смаку лимона пудинг виходить в міру солодким, легким і освіжаючим. Його можна подавати гарячим або холодним, за бажанням.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 125 г.
  • Цукор - 185 г.
  • Сухарі - 125 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Лимони - 2 шт.
  • Розпушувач - 3 г.
  • Яблука - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Масло має настоятися при кімнатній температурі, щоб бути досить м'яким. Змішати в мисці вершкове масло і цукор.

  • 02

    Збити окремо яєчні жовтки. Додати жовтки в суміш цукру та масла. Додати також сюди свіжі білі сухарі. Зняти цедру, вичавити лимонний сік, додати цедру із соком в загальну суміш. Всипати розпушувач.

  • 03

    Змастити посуд маслом, вилити суміш у неї, варити на водяній бані протягом 40 хвилин. Збити в мисці яєчні білки, вмішати 60 г. цукру, додати в суміш нарізане маленькими кубиками яблуко, перемішати.

  • 04

    При подачі вилити на тарілку яблучний соус, зверху викласти пудинг. При бажанні соус можна подати окремо.