Яловичина під скоринкою з апельсинової цедри і фенхеля
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Яловичина під скоринкою з апельсинової цедри і фенхеля

У процесі приготування страви дрібниць не буває. У запропонованому рецепті така, здавалося б, невелика деталь, як додавання в паніровку насіння фенхелю і натертої апельсинової цедри надає попередньо обсмаженим на оливковій олії стейкам нові оригінальні аромат і смак і допомагає стейкам зберегти соковитість при подальшому запіканні в духовці. Яловичина під скоринкою з апельсинової цедри і фенхеля - блюдо, яке не тільки внесе різноманітність у Ваш повсякденний раціон, але й не виявиться зайвим на святковому столі.

Інгредієнти

  • Сухарі товчені - 50 г.
  • Насіння фенхелю - 0,5 ч. л.
  • Цедра апельсина - 0,5 ч. л.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Сіль - 0,75 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
  • Вирізка яловича - 800 г.
  • Гірчиця діжонська - 4 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 260°C.

  • 02

    У мисці змішати сухарі, насіння фенхелю, цедру, 1 ст. л. олії, по 0,25 ч. л. солі і перцю. Перемішати.

  • 03

    М'ясо розрізати на чотири стейка, натерти залишками солі і перцю.

  • 04

    Розігріти сковороду, налити залишки оливкової олії, викласти м'ясо на сковороду, обсмажити з обох сторін по 3-4 хвилини.

  • 05

    Перекласти м'ясо на тарілки, зверху викласти гірчицю, присипати сумішшю із сухарів. Поставити на 5 хвилин в духовку до готовності.