Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Яловичина з грибами по-боснійськи
Яловичина з грибами по-боснійськи

Яловичина з грибами по-боснійськи

Яловичина з грибами по-боснійськи - страва національної боснійської кухні. На одному з перших місць у боснійській кухні стоїть м'ясо: боснійці люблять поїсти смачне м'ясо, приготоване різними способами. Для приготування страв широко використовується на ряду з бараниною, свининою і яловичина. Особливість запропонованого блюда "Яловичина з грибами по-боснійськи" в тому, що нарізана шматочками яловичина спочатку обсмажується, а потім разом із попередньо обсмаженими: беконом, печерицями та цибулею під "шапкою" із солоних огірків і натертого сиру доводиться до готовності в духовці. Виходить смачно, ситно і виглядає дуже апетитно.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Яловичина — 800 г.
  2. 2. Бекон — 100 г.
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Часник — 1 зубчик
  5. 5. Печериці — 100 г.
  6. 6. Огірки солоні — 2 шт.
  7. 7. Сир твердий — 150 г.
  8. 8. Соняшникова олія — 2 ст. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати шматочками, а бекон - кубиками.

  2. Цибулю і часник очистити, цибулю нарізати півкільцями, часник - тонкими пластинами. Печериці нарізати скибочками.

  3. Розігріти в сковороді 1 ст. л. соняшникової олії і на середньому вогні обсмажити бекон. Шумівкою викласти бекон у форму для запікання, відставити.

  4. Додати в сковороду, де обсмажувався бекон, яловичину і готувати, помішуючи, 10 хвилин. Перекласти шумівкою м'ясо в форму до бекону і перемішати.

  5. Додати в сковороду олію, що залишилась, і обсмажити цибулю і часник. Покласти гриби, готувати, помішуючи, 7 хвилин. Викласти цибулю з грибами на м'ясо.

  6. Приправити чорним меленим перцем, зовсім трошки посолити. Огірки очистити від шкірки і нарізати соломкою. Сир натерти на крупній тертці.

  7. Покласти у форму поверх цибулі з грибами огірки, присипати тертим сиром і поставити в розігріту до 170°С духовку на 15 хвилин.