Яловичина «Веллінгтон» із паштетом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г 30 хв

Яловичина «Веллінгтон» із паштетом

Яловичина "Веллінгтон" - це страва англійської кухні, яка являє собою шматок яловичої вирізки, запеченої разом з паштетом із грибів у листковому тісті. Запропонований рецепт - це один із цікавих варіантів приготування цієї страви, в якому пропонується обсмажене яловиче філе перед запіканням у листковому тісті змастити печінковим паштетом із нарізаними грибами. Можливо і порційне приготування яловичини за цим рецептом: невеликі індивідуальні шматочки філе, запечені в тісті. Ця страва прикрасить будь-який святковий стіл. До столу яловичина "Веллінгтон" подається як основна страва, наприклад, із запеченою картоплею на гарнір.

Інгредієнти

  • Філе яловиче - 1,25 кг.
  • Паштет печінковий - 125 г.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Гриби свіжі - 60 г.
  • Тісто листкове дріжджове - 500 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Розмарин свіжий - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Надати яловичині форму рулету, закріпити нитками. У сковороді розігріти олію, на великому вогні обсмажити м'ясо до золотистої скоринки. Викласти на тарілку м'ясо, остудити, прибрати мотузки.

  • 02

    Намазати м'ясо паштетом, прикріпити шматочки грибів. Розкачати тісто, загорнути в нього м'ясо. За допомогою яйця скріпити кінці отриманого конверту з тіста.

  • 03

    Деко для випікання змастити маслом, викласти м'ясо в тісті на деко. Змастити всю поверхню тіста яйцем.

  • 04

    Випікати протягом 45 хвилин в розігрітій духовці до температури 190°C, зменшити вогонь, готувати 1-1,5 години. При подачі прикрасити розмарином.