Яловичі медальйони в коньячному соусі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Яловичі медальйони в коньячному соусі

Смачно приготований шматок м'яса - родзинка будь-якого столу. У цьому рецепті як інгредієнт пропонується використовувати яловичу вирізку. Вирізка - це найбільш цінна частина туші тварини, найбільш ніжне і смачне м'ясо. Найчастіше вирізку смажать, нарізаючи поперек волокон медальйонами. Крім приготування яловичих медальйонів в даному рецепті пропонується приготувати до них коньячний соус, що займе набагато більше часу. Але соус того вартий. До м'ясного смаку медальйонів додадуться нові, незвичайні смакові нотки, і м'ясна страва від цього тільки виграє.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Цибуля зелена - 50 г.
  • Цукор коричневий - 1 ч. л.
  • Бульйон курячий - 200 мл.
  • Бульйон яловичий - 100 мл.
  • Коньяк - 100 мл.
  • Вершки - 50 мл.
  • Вирізка яловича - 280 г.
  • Каперси - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Покласти 1 ст. л. вершкового масла на сковороду, поставити на вогонь, розтопити. Цибулю дрібно нарізати, додати в сковороду, обсмажувати протягом 4 хвилин.

  • 02

    У сковороду всипати цукор, готувати ще 1 хвилину. Влити в сковороду обидва бульйони і коньяк. Довести до кипіння, упарювати рідину до об'єму 100 мл., протягом 20 хвилин. Додати в сковороду вершки. Перемішати. Довести до кипіння, за смаком додати сіль і перець.

  • 03

    М'ясо розрізати на 2 стейка, натерти сіллю і перцем кожен. Покласти 1 ст. л. вершкового масла в розігріту сковороду на середньому вогні, викласти на сковороду м'ясо, обсмажувати протягом 4 хвилин з кожного боку.

  • 04

    Викласти на тарілку м'ясо, залити соусом. Додати каперси.