Яловича печінка з морквою і апельсином
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Яловича печінка з морквою і апельсином

Всім відомо, що печінка - один із самих корисних м'ясних продуктів, який є для людини джерелом легкозасвоюваного заліза. У ній містяться дефіцитні амінокислоти, маса вітамінів і мінералів. Страви з печінки обов'язково повинні бути в раціоні будь-якої людини, а особливо тих, хто ще росте і, звичайно, тих, хто відчуває підвищені фізичні або розумові навантаження. Основний інгредієнт запропонованого рецепта - яловича печінка. Найголовніша порада: не пережарьте печінку! Тоді вона вийде смачною, ніжною і вбере аромати інших інгредієнтів: хересу, апельсинового соку і морквяно-цибулевого гарніру. Ці складові нашої страви щедро поділяться з печінкою своїми апетитними ароматами.

Інгредієнти

  • Печінка з яловичини - 750 г.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 400 г.
  • Вино Херес - 60 мл.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Борошно - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Печінку промити, звільнити її від плівок і судин, нарізати продовгуватими шматочками, приблизно 1 см. завтовшки.

  • 02

    Цибулю дрібно нарізати.

  • 03

    Моркву натерти на крупній тертці.

  • 04

    Зняти цедру з апельсина. Вичавити сік.

  • 05

    Цедру злегка обсмажити на розжареній олії, додати в олію цибулю, обсмажувати до золотистого кольору. До обсмаженої цибулі додати моркву, помішуючи, готувати, поки морква не стане м'якою і не віддасть свій колір цибулі, додати сіль і цукор.

  • 06

    Влити апельсиновий сік, перемішати і зняти з вогню.

  • 07

    Шматки печінки панірувати в борошні. На іншій сковороді обсмажити на сильному вогні печінку дуже недовго, не більше 2-3 хвилин, до рум'яної скоринки.

  • 08

    Посолити, влити херес, трохи випарити. Потім викласти поверх печінки морквяний гарнір разом із соком, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 10-12 хвилин. В кінці вогонь погасити і залишити на плиті на 7-10 хвилин.