Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Виноградний пиріг з ванільною глазур'ю
Виноградний пиріг з ванільною глазур'ю

Виноградний пиріг з ванільною глазур'ю

Виноград - ягода дуже смачна і, можна сказати, багатогранна. Які тільки страви з ним не готують - ним наповнюють десерти, додають у м'ясні страви, в салати. Наприклад, виноградний пиріг з ванільною глазур'ю. Цей десерт і десертом важко назвати, так і напрошується слово «казка». Завдяки молоку і оливковій олії тісто виходить ніжним і повітряним, воно ніби катає вас по білих хмарах. А цедра з лимона і апельсина додасть смаку вишуканості і пікантності. Мускатне вино сп'янить ваші думки, а ваніль наситить будинок блаженним ароматом. Спробуйте цей пиріг і він стане одним із ваших улюблених десертів!

Кількість порцій 6
Час приготування 75 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Розпушувач — 10 г.
  3. 3. Сіль — 10 г.
  4. 4. Сода — 3 г.
  5. 5. Цукор — 170 г.
  6. 6. Масло вершкове — 85 г.
  7. 7. Оливкова олія — 54 г.
  8. 8. Яйця — 2 шт.
  9. 9. Терта цедра апельсина — 10 г.
  10. 10. Терта цедра лимона — 10 г.
  11. 11. Ванільний екстракт — 10 г.
  12. 12. Мускатне вино — 250 г.
  13. 13. Виноград без кісточок — 375 г.
  14. 14. Цукрова пудра — 80 г.
  15. 15. Молоко — 40 г.
  16. 16. Насіння ванільного стручка — 3 г.

Етапи готування

  1. Увімкнути розігріватися духовку на 200°C. Покласти до чаші міксера розм'якшене вершкове масло з цукром та оливковою олією. Збити все до пухкого стану.

  2. Додати яйця, цедру лимона та апельсина і ванільний екстракт. Продовжити збивати, довести до однорідного стану.

  3. Змішати і просіяти борошно, сіль, соду, розпушувач.

  4. По черзі, поступово додати у тісто борошно, сіль, соду, розпушувач та вино. Щоразу ретельно все перемішувати до однорідного стану.

  5. Форму для випікання змастити маслом. Викласти тісто до форми.

  6. Зверху розкласти виноград і одразу поставити пиріг у розігріту духовку.

  7. Випікати пиріг 35-40 хвилин при 200°C. Готовий пиріг дістати з духовки та дати йому охолонути перші 15 хвилин у формі.

  8. Приготувати ванільну глазур. Для цього звільнити насіння з ванільного стручка. Саме вони будуть служити прикрасою даного пирога. Таким чином, для глазурі змішати разом цукрову пудру, молоко та насіння ванілі. За бажанням покрити пиріг, що повністю охолонув.