Виноградний торт
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г 10 хв

Виноградний торт

Виноградний торт може стати одною з улюблених страв для всієї родини. Завдяки поєднанню ванілі, винограду, мигдалю, лимона і рому пиріг має дуже багатий і неповторний смак. Солод та кислинка, аромат та п'янкі нотки, подаровані ромом, терпкість і пряність - все це ви знайдете в одному пирозі. Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, виноградний пиріг дуже легкий у приготуванні. Його зможе приготувати, як починаюча господиня, так і пані зі стажем. Ще одна особливість цієї страви в тому, що він набагато м'якший і ніжніший, ніж звичайні пироги з тіста. Без сумніву, вашим близьким і домочадцям прийде по душі цей смачний пиріг.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 125 г
  • Яйце - 6 шт.
  • Цукор - 125 г
  • Борошно - 275 г
  • Ром - 20 мл
  • Лимон - 50 г
  • Виноград - 500 г
  • Ваніль - 10 г
  • Мигдаль - 150 г

Етапи приготування

  • 01

    З вершкового масла, 1 жовтка, 75 г. цукру, борошна, рому і цедри лимона замісити тісто. Отримане пісочне тісто скачати в кулю, загорнути його в харчову плівку і покласти на одну годину в холодильник. У цей час виноград помити, дати йому обсохнути, відокремити від гілочки, розрізати навпіл і видалити кісточки.

  • 02

    Збити в піну жовтки з цукром. Мигдаль подрібнити в блендері або кавомолці. Змішати ваніль з мигдалем і жовтками з цукром. Білки збити в пишну стійку піну і додати, не перемішуючи, в суміш мигдалю і жовтків.

  • 03

    Розігріти духовку до 180°C градусів. Пісочне тісто розкачати на посипаній борошном поверхні, викласти у форму, зробивши бортики заввишки 3 см. Виноград змішати з мигдалево-яєчним тістом і наповнити ним викладену пісочним тістом форму. Випікати в духовці близько години. За бажанням пиріг можна прикрасити цукровим сиропом і виноградом.