Грецький пиріг зі шпинатом і фетою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Грецький пиріг зі шпинатом і фетою

Грецький пиріг зі шпинатом і фетою - традиційна спанакопіта - ще один варіант грецької класики. Дуже просто і смачно! Готується він з тонкого хрусткого листкового тіста філо з начинкою з шпинату, цибулі, сиру фета і зелені. Тісто філо більш тонке, ніж тісто листкове, але одне можна замінити іншим. Потрібно розкачати готове листкове тісто як можна тонше. Цей пиріг можна робити зі свіжим або замороженим шпинатом. Шпинат - це не тільки смачно, але й корисно. Шпинат - джерело вітамінів. У ньому містяться вітаміни групи А, В, Р, білки і йод. І ще одна гарна порада господаркам - вийнятий з духовки пиріг потрібно скропити водою і накрити рушником до моменту подачі.

Інгредієнти

  • Шпинат свіжий (листя) - 1 кг.
  • Кріп - 50 г.
  • Сир фета - 200 г.
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія оливкова - 50 г.
  • Тісто листкове - 500 г.
  • Петрушка - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, додати у воду шпинат, відварити до стану м'якості, кілька хвилин, витягнути, остудити, нарізати.

  • 02

    У мисці змішати шпинат, сир фета, подрібнені кріп і петрушку, нарізану цибулю, вбити яйця. Посолити і поперчити за смаком. Перемішати.

  • 03

    Духовку розігріти до 180°C. Розкачати тісто в тонкі листи, розрізати, щоб вийшло 6 тонких листів. Форму для випікання змастити оливковою олією. Лист тіста також змастити маслом. Покласти у форму, повторити процедуру, щоб вийшло 3 шари тіста. Викласти начинку, розподілити. Зверху знову 3 шари тіста, змастити між шарами також олією. Випікати в розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин.