У вас закінчилися всі покупні солодощі і печива, а на десерт хочеться чогось смачненького. Тоді у вас є прекрасний привід, щоб спекти грецьке медове печиво. Печиво робиться з пісочного тіста. Воно виходить розсипчасте і ніжне. Печиво не вимагає особливих прикрас і витребеньок. Ми будемо з'єднувати два печива за допомогою крему з масла, цукру і меду. А зверху прикрасимо печиво волоськими горіхами. До слова, волоські горіхи дуже корисні. Вони здатні попередити багато хвороб. Також вони дуже добре знімають нервову напругу. Тому з'ївши парочку такого печива з чаєм після трудового дня, ви відчуєте себе розслабленим і прийдете в хороший настрій.
Олія (150 г) наріжте кубиками.
Борошно і розпушувач просійте в миску, додайте цукор і все перемішайте.
Додайте масло і руками перетріть його з борошном.
З апельсина зніміть цедру, натріть його на терці, і введіть в цю ж суміш.
Мед (1 ст.л. залиште для начинки) розігрійте на слабкому вогні, щоб він був трохи теплим, і також з'єднайте з борошняної сумішшю. Руками вимісіть тісто (воно має бути досить щільним) і скачайте з нього дві кулі.
Духовку розігрійте до 180°C.
З однієї кулі виліпити 20 печив, скачавши їх у кульки і потім зплюснувши зверху, викладіть на застелений змащений маслом пергаментним папером противень (слідкуйте, щоб між печивом залишалася відстань, тому що під час випічки воно збільшиться в розмірі) і випікайте до золотистого кольору (близько 10 хвилин). Порада: якщо потримати тісто в холодильнику 30-60 хвилин, ліпити печиво буде легше.
Волоські горіхи розламайте на шматочки (не дуже дрібно). До речі, в цьому рецепті можна використовувати й інші горіхи на ваш смак.
Виліпити 20 печив з другої кулі, викладіть зверху горіхи і випікайте, як і першу партію. Всі печива остудіть.
Приготуйте начинку. Для цього перетріть 50 г м'якого вершкового масла з цукровою пудрою і медом.
Одну половинку печива (без горіхів) змастіть начинкою, зверху "приклейте" другу половинку (з горіхами). У вас повинно вийти 20 печив.