Гречані міні-млинці з копченим лососем та ікрою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Гречані міні-млинці з копченим лососем та ікрою

Традиційну слов'янську Масленницу неможливо уявити без млинців. У російській кухні здавна існувала величезна кількість рецептів млинців. Млинці пекли в основному з дріжджового тіста, а мука бралася сама різна: гречана, пшенична, вівсяна, просяна, ячмінна, горохова. Для того щоб гречані млинці вдалися, необхідний грамотний рецепт тіста і гарна сковорідка, достатньо розігріта і безпосередньо перед випічкою змащена тонким шаром масла. Також слід правильно розрахувати кількість тіста для кожного млинця і відрегулювати вогонь. Без всякого сумніву, ніжні, легкі гречані міні-млинці з копченим лососем та ікрою - унікальне створення в кулінарному світі.

Інгредієнти

  • Цукор - за смаком
  • Дріжджі сухі - 7 г.
  • Молоко - 250 мл.
  • Борошно пшеничне - 60 г.
  • Борошно гречане - 100 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сир вершковий - 4 ст. л.
  • Олія рослинна - 4 ст. л.
  • Лосось копчений - 300 г.
  • Ікра чорна - 50 г.
  • Кріп - за смаком
  • Масло вершкове - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці цукор і дріжджі, поступово вливати в суміш молоко, не перестаючи змішувати. Окремо в мисці змішати просіяне пшеничне та гречане борошно, зробити гірку з борошна, в центрі в ямку влити яєчні жовтки і молочну суміш. Ретельно перемішати, поставити в тепле місце на 45 хвилин.

  • 02

    Розтопити вершкове масло на водяній бані, влити в тісто. Яєчні білки окремо збити до піни. Обережно вмішати білки в тісто.

  • 03

    Розігріти сковороду, налити 1 ст. л. рослинної олії. Викладаючи по 0,5 ст. л. тіста на сковороду, насмажити млинців. На одній стороні смажити протягом 1 хвилини, перевернути на іншу - обсмажити протягом 30 секунд. Після, готові млинці остудити.

  • 04

    При подачі викласти млинці на тарілку, на млинці викласти шматочок нарізаної риби, на рибу половину чайної ложки сиру, зверху на сир чверть чайної ложки ікри. Прикрасити кропом.