Грецька закуска - Мелідзано
Кількість порцій - 12
Час приготування - 50 хв

Грецька закуска - Мелідзано

Грецька закуска Мелідзано - дуже смачна і довго зберігається. Це простий часниково-баклажановий грецький салат, в міру кислуватий і гострий. Всі продукти знайомі, а їх поєднання в цій закусці вас вельми порадує. Можна їсти просто ложкою з хлібом, а можна намазувати бутерброди, лаваш. Для прикраси можна використовувати зелень петрушки і чорні маслини. Для надання більш гострого смаку закуску прикрашають кружечками чилі-перчика. Мелідзано здобуває необхідний смак тільки коли постоїть у холодильнику і трохи застигне. Готується дуже швидко і чудово доповнює м'ясні та рибні страви.

Інгредієнти

  • Баклажани - 1 кг.
  • Оливкова олія - 4 ст. л.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Лимон - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Йогурт - 100 мл.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани вимити, проколоти виделкою в декількох місцях, укласти на деко і запікати в духовці 45 хвилин.

  • 02

    Із печених баклажанів зняти шкірку, розім'яти виделкою.

  • 03

    Видавити з лимона сік і збити в блендері разом із м'якоттю баклажана, оливковою олією і сіллю.

  • 04

    Додати посічену петрушку і часник. Влити йогурт, перемішати.