Грецька закуска Мелідзано - дуже смачна і довго зберігається. Це простий часниково-баклажановий грецький салат, в міру кислуватий і гострий. Всі продукти знайомі, а їх поєднання в цій закусці вас вельми порадує. Можна їсти просто ложкою з хлібом, а можна намазувати бутерброди, лаваш. Для прикраси можна використовувати зелень петрушки і чорні маслини. Для надання більш гострого смаку закуску прикрашають кружечками чилі-перчика. Мелідзано здобуває необхідний смак тільки коли постоїть у холодильнику і трохи застигне. Готується дуже швидко і чудово доповнює м'ясні та рибні страви.
Баклажани вимити, проколоти виделкою в декількох місцях, укласти на деко і запікати в духовці 45 хвилин.
Із печених баклажанів зняти шкірку, розім'яти виделкою.
Видавити з лимона сік і збити в блендері разом із м'якоттю баклажана, оливковою олією і сіллю.
Додати посічену петрушку і часник. Влити йогурт, перемішати.