Грецький суп із чечевиці став дуже популярним останнім часом. У приготуванні цей суп досить простий. І складається він з мінімуму інгредієнтів. Але користь вашому організму він принесе чималу. Адже чечевиця містить в собі дуже багато рослинного білка, який легко засвоюється організмом. Також чечевиця містить менше жиру, ніж, наприклад, горох і є відмінним джерелом заліза. Фолієвої кислоти в чечевиці міститься в кілька разів більше, ніж у будь-якому іншому продукті. Також в чечевиці міститься клітковина, яка сприяє поліпшенню травлення. Чечевиця в цілому дуже сприятливо впливає на організм. Тому, з'ївши суп із чечевиці, ви порадуєте свій організм в першу чергу.
Промити чечевицю, залити водою на 4 см. вище рівня крупи і варити впродовж 15 хвилин на невеликому вогні.
Почистити цибулю, нарізати кубиками, часник почистити і розчавити пласкою стороною ножа, моркву розрізати вздовж на 4 частини і нарізати часточками.
Розігріти в сковороді олію (краще оливкову), обсмажити часник і цибулю, потім додати моркву, присипати її цукром, додати коріандр. Готувати протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
Додати до чечевиці гарячий бульйон, посолити, потім додати томатну пасту, овочі з сковороди і варити все на середньому вогні 20 хвилин, до м'якості чечевиці.
За п'ять хвилин до закінчення варіння перевірити на сіль, якщо треба - досолити, потім додати чорний перець.
Готовий суп прикрасити лимоном.