Грецький суп із чечевиці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Грецький суп із чечевиці

Грецький суп із чечевиці став дуже популярним останнім часом. У приготуванні цей суп досить простий. І складається він з мінімуму інгредієнтів. Але користь вашому організму він принесе чималу. Адже чечевиця містить в собі дуже багато рослинного білка, який легко засвоюється організмом. Також чечевиця містить менше жиру, ніж, наприклад, горох і є відмінним джерелом заліза. Фолієвої кислоти в чечевиці міститься в кілька разів більше, ніж у будь-якому іншому продукті. Також в чечевиці міститься клітковина, яка сприяє поліпшенню травлення. Чечевиця в цілому дуже сприятливо впливає на організм. Тому, з'ївши суп із чечевиці, ви порадуєте свій організм в першу чергу.

Інгредієнти

  • Чечевиця - 200 г.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Цибуля - 2 шт.
  • Коріандр - 0.5 ч. л.
  • Морква - 4 шт.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Овочевий бульйон - 300 мл.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Лимон - за смаком
  • Олія соняшникова - 5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Промити чечевицю, залити водою на 4 см. вище рівня крупи і варити впродовж 15 хвилин на невеликому вогні.

  • 02

    Почистити цибулю, нарізати кубиками, часник почистити і розчавити пласкою стороною ножа, моркву розрізати вздовж на 4 частини і нарізати часточками.

  • 03

    Розігріти в сковороді олію (краще оливкову), обсмажити часник і цибулю, потім додати моркву, присипати її цукром, додати коріандр. Готувати протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

  • 04

    Додати до чечевиці гарячий бульйон, посолити, потім додати томатну пасту, овочі з сковороди і варити все на середньому вогні 20 хвилин, до м'якості чечевиці.

  • 05

    За п'ять хвилин до закінчення варіння перевірити на сіль, якщо треба - досолити, потім додати чорний перець.

  • 06

    Готовий суп прикрасити лимоном.