Грецький пиріг із рисом та картоплею (Пататопіта)
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Грецький пиріг із рисом та картоплею (Пататопіта)

Існує дуже багато різних рецептів пирогів. При чому не тільки солодких. Ми вам пропонуємо рецепт пирога з рисом і картоплею, який приємно здивує вас своїм незвичайним смаком. Ви можете насолоджуватися таким пирогом сидячи вдома за приємною вечерею в колі сім'ї, або ж подавати його гостям, які зібралися у вас з приводу невеликого свята. Та що там, цей пиріг навіть зі звичайного вечора зробить свято. Адже він досить поживний, щоб послужити основною стравою. Досить просто зробити до нього простий салатик - і ваша повсякденна вечеря перетвориться у дещо більше. Пиріг приємно здивує вас і ваших гостей своїм смаком.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг.
  • Рис - 200 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Олія оливкова - 50 мл.
  • Горіх мускатний - 3 г.
  • М'ята - 5 г.
  • Молоко - 400 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Яйце збити з сіллю. Додати оливкову олію і просіяне борошно. Замісити тісто, скачати в кулю і накрити його харчовою плівкою. Залишити тісто на 15-20 хвилин.

  • 02

    Молоко підігріти. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре, додавши молоко.

  • 03

    Рис залити водою і відварити близько 7-10 хвилин. Викласти в друшляк, щоб вода стекла. Додати рис до пюре. М'яту помити, просушити і подрібнити.

  • 04

    До картопляно-рисової суміші додати оливкову олію, мускатний горіх і м'яту. За смаком додати сіль, перець і добре перемішати. Тісто дістати, розділити на 2 частини і розкачати. Духовку розігріти до 190°C.

  • 05

    Викласти один пласт тіста у форму, потім начинку і накрити другим пластом. Зліпити краї, змастити яйцем і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 30-40 хвилин.