Існує дуже багато різних рецептів пирогів. При чому не тільки солодких. Ми вам пропонуємо рецепт пирога з рисом і картоплею, який приємно здивує вас своїм незвичайним смаком. Ви можете насолоджуватися таким пирогом сидячи вдома за приємною вечерею в колі сім'ї, або ж подавати його гостям, які зібралися у вас з приводу невеликого свята. Та що там, цей пиріг навіть зі звичайного вечора зробить свято. Адже він досить поживний, щоб послужити основною стравою. Досить просто зробити до нього простий салатик - і ваша повсякденна вечеря перетвориться у дещо більше. Пиріг приємно здивує вас і ваших гостей своїм смаком.
Яйце збити з сіллю. Додати оливкову олію і просіяне борошно. Замісити тісто, скачати в кулю і накрити його харчовою плівкою. Залишити тісто на 15-20 хвилин.
Молоко підігріти. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре, додавши молоко.
Рис залити водою і відварити близько 7-10 хвилин. Викласти в друшляк, щоб вода стекла. Додати рис до пюре. М'яту помити, просушити і подрібнити.
До картопляно-рисової суміші додати оливкову олію, мускатний горіх і м'яту. За смаком додати сіль, перець і добре перемішати. Тісто дістати, розділити на 2 частини і розкачати. Духовку розігріти до 190°C.
Викласти один пласт тіста у форму, потім начинку і накрити другим пластом. Зліпити краї, змастити яйцем і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 30-40 хвилин.