Дана страва прекрасно підійде для літньої вечері. Зелена квасоля з фундуком - це дуже легка і в той же час поживна страва, але не калорійна. Головним чином вона поживна завдяки білкам, які містяться в квасолі. Ці корисні рослинні білки і незамінні амінокислоти дуже добре засвоюються вашим організмом і завдяки цьому квасоля є незамінним продуктом. Квасоля дуже корисна і повинна часто бувати на вашому столі. До того ж така страва дуже добре вписується у ваше меню, якщо ви, наприклад, дотримуєтеся посту. Смажений фундук дуже добре доповнює квасолю і разом з нею дає неповторний аромат. А апельсин у страві робить пікантним смак. Ось така виходить хороша компанія.
Фундук порубати ножем, з'єднати в мисці з вершковим маслом і меленим чорним перцем за смаком. За допомогою терки зняти з апельсина цедру, додати до фундуку і ретельно перемішати.
Зелену квасолю покласти в сотейник з підсоленою киплячою водою, довести до кипіння і варити 4-5 хв. Додати зелений горошок, знову довести до кипіння і готувати ще 2 хв. на повільному вогні. Воду злити.
Змішати овочі з ароматним маслом. Приправити сіллю і перцем.