Грибна запіканка
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 20 хв

Грибна запіканка

Серед всіляких запіканок грибні займають одне з лідируючих місць завдяки своєму тонкому аромату і надзвичайній апетитності. Для грибних запіканок підійдуть свіжі, сушені, солоні і мариновані гриби. Додатковими інгредієнтами можуть бути макарони, м'ясо, сир, картопля, кабачки, крупи і т.д. Зробити смак страви самим яскравим і незабутнім дозволять правильно підібрані трави та спеції. У будь-якому випадку потрібно пам'ятати: велика кількість трав і спецій може перебити ніжний аромат грибів. Взагалі, в приготуванні грибних запіканок будь-яка господиня, знаючи, з чим добре поєднуються гриби, може дати собі безмежну свободу.

Інгредієнти

  • Макарони - 300 г.
  • Гриби - 400 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Молоко - 100 мл.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сухарі панірувальні - за смаком
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гриби помити, порізати. Викласти на сковороду, змащену соняшниковою олією.

  • 02

    Цибулю почистити, помити, порізати кубиками і додати до грибів. Смажити 20 хвилин. Посолити, поперчити, перемішати.

  • 03

    Макарони злегка обсмажити на олії, постійно помішуючи. Залити макарони окропом і посолити. Вимкнути вогонь і залишити на 20 хвилин.

  • 04

    Форму змастити соняшниковою олією і посипати панірувальними сухарями.

  • 05

    Макарони і гриби остудити. Викласти у форму половину макаронів. Зверху - смажені гриби з цибулею. Потім ще половину макаронів.

  • 06

    Збити яйця з молоком. Додати трохи солі і перцю. Залити яєчно- молочною сумішшю запіканку. Зверху посипати тертим сиром.

  • 07

    Поставити в розігріту духовку на 50 хвилин при температурі 150°C.