Грибний борщ
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 10 хв

Грибний борщ

Коли за вікном стоїть така похмура, холодна і сира погода, нам іноді так хочеться опинитися прям в цю хвилину вдома. Вдома, де так тепло, затишно, де поряд близькі вам люди, які вам завжди раді, а тепло їхніх рук і душ вам таке дороге. Вдома, де так приємно завжди знаходитися і чекати своїх улюблених, дорогих вам людей з навчання, з роботи або зі школи... Зустрічати їх, цілувати, обіймати при кожній зустрічі і зігрівати теплом своїх рук, даруючи їм енергію і своє благословення. А ще завжди годувати смачною, домашньої їжею... Бережіть ці моменти і цінуйте те, що у вас є. А ми вам у цьому будемо тільки допомагати. Порадуйте сьогодні в обід ваших близьких грибним борщиком. Він стане ідеальною першою стравою в погану, холодну, вогку погоду.

Інгредієнти

  • Сухі гриби - 30 г
  • Чорнослив - 100 г
  • Буряк - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Картопля - 1 шт.
  • Капуста - 0,5 кг
  • Томатна паста - 2 ст.л.
  • Рослинна олія для смаження - 90 мл
  • Оцет - 1 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Чорний перець горошком - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гриби ретельно промийте, покришіть на дрібні шматочки і замочіть в каструлі у теплій воді на кілька годин. Долийте стільки води, щоб вийшло 2 л і поставте каструлю на середній вогонь.

  • 02

    Буряк почистіть, натріть на середній терці.

  • 03

    У великій сковороді разогрійте олію, викладіть буряк, влийте трохи води і тушіть, не накриваючи кришкою. Коли буряк буде наполовину готовий, влийте оцет (замість нього можна використовувати маринад від будь-якої консервації). Тушкуйте  до готовності.

  • 04

    Чорнослив промийте і залийте окропом.

  • 05

    Картоплю очистіть, наріжте і відправте в каструлю до грибів.

  • 06

    Морквину натріть на середній терці, цибулю дрібно поріжте і пасеруйте все на рослинній олії. В кінці додайте томатну пасту.

  • 07

    Капусту нашинкуйте.

  • 08

    Коли картопля в супі буде майже готова, додайте капусту, буряк, зажарку з цибулі і моркви. Через деякий час туди ж покладіть чорнослив з водою, у якій його замочували.

  • 09

    Доведіть борщ до повного кипіння при відкритій кришці, потім посоліть, приправте, накрийте каструлю кришкою і відразу знімайте з вогню. Можна подавати цей борщ зі свіжою зеленню і сметаною.