Грибні біфштекси з яйцем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Грибні біфштекси з яйцем

Грибні "біфштекси" з яйцем - дуже оригінальне і смачне блюдо. Досить калорійне, тому як гарнір до них добре підійде легкий овочевий салат. Грибний біфштекс з яйцем припаде до смаку людям, які люблять смачно і ситно поїсти. При приготуванні біфштексів важливо, щоб жовток залишився цілим. Замість готової томатної сальси в цьому рецепті можна використовувати суміш помідорів і солодкого перцю. Крупний помідор потрібно ошпарити, зняти з нього шкірку і дрібно порубати м'якоть. Половину солодкого перцю нарізати дрібними кубиками і перемішати з помідорами. Одержаний мікс можна приправити гострим перцем або доповнити ароматною зеленню за смаком.

Інгредієнти

  • Печериці - 4 шт.
  • Вершкове масло - 20 г.
  • Часник - 1 зубчик
  • Бекон - 2 скибочки
  • Цибуля-шалот - 2 шт.
  • Консервована біла квасоля - 400 г.
  • Консервована томатна сальса - 250 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Фета - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю, бекон дрібно посікти. У грибів відрізати ніжки. З квасолі злити рідину. Розігріти духовку до 180°С. Застелити деко папером для запікання.

  • 02

    Помістити грибні капелюшки в форму для запікання пластинками догори. Змішати розтоплене масло з часником і змастити ним гриби. Поставити запікатися на 15 хвилин.

  • 03

    У сковороді розігріти 10 г. олії. Обсмажити бекон і цибулю протягом 3 хвилин, до золотистого відтінку. Додати квасолю і половину сальси.

  • 04

    Перекласти начинку з квасолею в грибні капелюшки. Зробити заглиблення в середині і акуратно розбити в кожну шляпку по яйцю, щоб жовток залишився цілим. Посипати все фетою.

  • 05

    Запікати капелюшки ще 10 хвилин. Подавати з сальсою, яка залишилась.