Гриби, мариновані в оливковій олії
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Гриби, мариновані в оливковій олії

Мариновані в оливковій олії гриби - один з найкращих варіантів самостійної закуски для будь-якого столу. А також ця дуже смачна заготівля прекрасно прикрасить будь-яку страву. Мариновані гриби можна використовувати в якості інгредієнтів для різноманітних салатів. Картопля, м'ясо, птиця, яйця прекрасно підкреслять і розкриють їх смак. Незамінні гриби, як закуска, до холодної горілки. Досить зрозумілий рецепт допоможе приготувати справжній делікатес, який користується великою популярністю серед грибних гурманів. Зберігати баночки з грибами потрібно в прохолодному місці, краще всього в холодильнику або в погребі.

Інгредієнти

  • Оливкова олія - 100 мл.
  • Печериці - 500 г.
  • Білий винний оцет - 50 мл.
  • Чилі - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Лимонний сік - 20 мл.
  • Лимонна цедра - 2 ст. л.
  • Чебрець - 4 гілочки
  • Часник - 2 зубчики

Етапи приготування

  • 01

    У великій сковороді на середньому вогні розігріти олію. Викласти гриби і пасерувати, часто помішуючи, протягом 3 хвилин, до золотистого кольору. Зменшити вогонь і готувати ще 3 хвилини, поки гриби не роз'якнуть.

  • 02

    У гриби вмішати винний оцет, чилі і сіль. Кип'ятити на повільному вогні до повного випаровування рідини. Потім влити лимонний сік.

  • 03

    Розподілити чебрець, часник і лимонну цедру на 2 банки по 0,5 л. Ложкою викласти гриби в банку. Полити оливковою олією. Запечатати і зберігати в холодильнику.