Гриби, тушковані з овочами (рецепт для НВЧ-печі)
Кількість порцій - 5
Час приготування - 25 хв

Гриби, тушковані з овочами (рецепт для НВЧ-печі)

Тушкування - один із способів теплової обробки в кулінарній практиці. Гриби прийнято тушкувати разом з овочами: морквою, картоплею, цибулею, селерою та ін. Найкраще їх гасити у вогнетривкій скляній, в емальованій чавунній або в глиняній посуді. При тушкуванні в ній добре зберігаються грибний сік і приправи. Гриби бажано готувати для одноразового вжитку, щоб уникнути виникнення в їжі отруйних сполук при підігріванні. Для тушкування придатні всі види грибів. Кращими приправами до тушкованих грибаів є петрушка, коріандр і часник. Гриби, тушковані з овочами, найбільше підходять до копченого чи смаженого м'яса, гарніром може служити салат з буряка чи огірків.

Інгредієнти

  • Гриби - 500 г.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Корінь петрушки - 1 шт.
  • Капуста - 1/4 шт.
  • Картопля - 6 шт.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Сметана - 1/2 ст.
  • Вода - 1 ст.
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити, нарізати кружечками. Налити олію в посуд. Всипати цибулю. Поставити в піч на 3 хвилини, при потужності 7. Гриби помити, нарізати, а потім посолити. Поставити в піч на 4 хвилини при рівні потужності 10. Накрити кришкою овочі. Поставити в тепле місце.

  • 02

    Капусту, моркву і корінь петрушки нарізати соломкою. Додати рослинної олії. Перемішати. Готувати в печі 3 хвилини при потужності 10. Картоплю очистити, нарізати кружечками, викласти зверху овочів. Влити склянку води. Тушкувати під кришкою 3 хвилини (рівень потужності той самий).

  • 03

    Додати гриби. Заправити їх томатною пастою, заздалегідь розмішаною із сметаною. Перемішати все. Посипати зеленою цибулею і кропом. Готувати в печі ще 5 хвилин (рівень потужності 7).